Mat, myt, vetenskap
  • Blogg
  • Fakta
    • Liten kolhydratskola
  • Recept
  • Kontakt

Mat, myt, vetenskap

  • Blogg
  • Fakta
    • Liten kolhydratskola
  • Recept
  • Kontakt
Hurra, nu finns boken ”Mat, myt, vetenskap” i butik!
Myter

Hurra, nu finns boken ”Mat, myt, vetenskap” i butik!

skriven av Frida Duell 3 september, 2017

Äntligen har boken ”Mat, myt, vetenskap” släppts!

Det är många som utger sig för att ha kunskap om mat och hälsa, men mycket av det som sägs och skrivs i media är inte baserat på vetenskap. Så hur kan man veta vad som är sant? Vid sidan av alla tvivelaktiga kostråd och larmrapporter har det under de senaste åren tagits fram mycket intressant forskning om just mat och hälsa, men väldigt lite av den kunskapen har nått allmänheten. Det tänkte jag ändra på med den här boken!

Går man upp i vikt av lightprodukter? Blir barn speedade av socker? Och är kokosolja verkligen så nyttigt som alla hävdar? Att det vi stoppar i oss påverkar vår hälsa är ingen nyhet – men hur?  I den här boken går jag till botten med en mängd matmyter. Jag tar reda på vilka det finns något vetenskapligt underlag för och vilka som bara är påhitt! Texterna är kortfattade och populärvetenskapliga, och längst bak i boken finns det recept på bra mat som är enkel att laga.

Om du blir sugen på att köpa boken finns den på Adlibris, Bokus eller i de fysiska bokhandlarna som till exempel Akademibokhandeln.

 

Kram, Frida

Hurra, nu finns boken ”Mat, myt, vetenskap” i butik! was last modified: september 3rd, 2017 by Frida Duell
0 kommentar
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidigare inlägg
Fråga: Varför får man ”brain freeze”?
nästa inlägg
Är kampen mellan kolhydrater och fett avgjord?

Lämna en kommentar Svara inte

Om oss

Om oss

Susanne & Frida

Susanne Rautiainen är forskare inom medicinsk vetenskap med fokus på kostens betydelse för hälsan. Hon har tillbringat flera år på Harvard för att fördjupa sig i hur man bäst studerar kost och sjukdomssamband. Det har genererat flera vetenskapliga artiklar och bokkapitel.

Frida Duell är ST-läkare inom klinisk kemi. Hon har tidigare skrivit populärvetenskapliga texter för olika tidningar och varit chefredaktör för Moderna Läkare. I augusti 2017 släppte hon sin första bok Mat, myt, vetenskap - Läkarens recept.

Nyhetsbrev



Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden.

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Kategorier

  • Ägg
  • Allergi
  • Barn
  • Detox
  • Fett
  • Förbränning
  • Fråga
  • Huskurer
  • Huvudvärk
  • Introduktion
  • Kolesterol
  • Kolhydrater
  • Kost och diet
  • Kosttillskott
  • Läsk
  • Media
  • Miljögifter
  • Myter
  • Preventivmedel
  • Recept
  • Resistent stärkelse
  • Så här är det
  • Salt
  • Socker
  • Tarmbakterier
  • Vikt
  • Visste du det?

Mest lästa

  • 1

    Tarmbakterier – det vi faktiskt vet!

    24 juni, 2018
  • 2

    Bloggen Mat, myt, vetenskap är född!

    27 juni, 2017
  • 3

    Så här är det: Kokosolja

    19 juli, 2017
  • 4

    Är salt farligt för hälsan?

    28 mars, 2018
  • 5

    Bästa kosten utsedd!

    26 februari, 2018

Arkiv

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram